Какво представлява тяговите акумулатори?

Според европейския стандарт IEC 60254-1 оловно-кисели тягови акумулатори и се използват като източници на енергия за електрическо задвижване в приложения, които включват пътни превозни средства, локомотиви, кранове и механично оборудване.

Какво представлява тяговата батерия

Батериите могат да бъдат направени от 2-волтови клетки или 4, 6, 8 и 12V моноблоци.

Няма разпоредба относно вътрешната конструкция на тяговите батерии, но външните размери са определени в стандарти като IEC 60254–2.
Капацитетът се измерва при определен тест за разреждане от напълно заредени до 1,7 волта на клетка за период от 5 часа (тест C5).

Видове тягови батерий

Тягови батериисе състоят както от мокри, така и от VRLA конструкции, както в 2-волтови батерии, така и в моноблокови конструкции.
При тези конструкции положителните плочи могат да бъдат както плоски, така и тръбни конструкции.

За варианта AGM на конструкцията VRLA са подходящи само варианти с плоски плочи поради изискването за поддържане на равномерна компресия на подложката от стъклени влакна, използвана за сепаратора.

Тръбната батерия с положителни конструкции на плочи обикновено дава по-висок живот на цикъла от дизайна на плоските плочи. Конструкцията на тръбата) гарантира, че положителният активен материал е здраво задържан върху проводящия гръбнак на олово от сплав по време на циклите на дълбоко разреждане.

Животът на тяговата батерия се определя от броя на стандартните цикли на дълбоко зареждане и разреждане, които тя може да извърши, докато спадне до 80% от номиналния или номиналния капацитет.

Дизайнът на тяговите батерии е от решаващо значение за осигуряване на продължителна и безпроблемна работа в експлоатация.

За да се постигне това, има няколко ключови аспекта на конструкцията на клетката или батериите, които гарантират, че те са в състояние да се противопоставят на изискванията на цикъла. Ключовите компоненти са положителната решетъчна сплав, химията на активния материал и методът за разделяне и поддържане на плочата.
Дълбокото разреждане изисква батерията да се презарежда за дълго време при високо напрежение.

Това окислява положителния гръбначен стълб, което причинява растеж на мрежата и евентуална повреда, тъй като положителният проводник се превръща напълно в PbO2. Следователно сплавта трябва да е устойчива на корозия и също така достатъчно здрава, за да устои на растежа на пълзене.

За покупката на качествени тягови батерии, използвайте сайта за тягови акумулатори от DandBpro.

Материали използвани в тягови акумулатори


По същия начин други фактори като структурата и плътността на активния материал са от жизненоважно значение за осигуряване на капацитета и живота на цикъла, необходими на оловните тягови батерии.
Тръбните положителни плочи са пълни със сухо с уникален оловен оксид на прах, който отново е разработен от Microtex с дългогодишен опит и лабораторни тестове.
Процесите също така гарантират, че правилната форма на дълбок цикъл на оловен диоксид (алфа PbO2) се образува в положителните тръби. Наред с това, физическата конструкция на мултитръбата и вътрешната опора осигуряват пространство, което събира материал, отделен от плочите по време на циклично движение на батерията. Това е важно, тъй като намаляването на капацитета и повредата могат да възникнат поради повреда от късо съединение, дължаща се на отделения активен материал, създаващ проводящ мост между плочите с остаряването на батерията.

Досега разгледахме наводнени 2v акумулаторни клетки. Поради естеството на зареждането и работата им, този дизайн неизменно изисква редовно доливане с вода. 2v VRLA дизайн на батерията, вариантът AGM или GEL, избягва поддръжката, необходима за зареждане на батерията. Това е важно, ако стандартите за поддръжка са лоши или скъпи поради високата дестилирана вода или разходите за труд. Съществува обаче по-кратък живот на цикъла, свързан с конструкциите, които не изискват поддръжка, като най-ниският живот на цикъла е конструкцията на плоската плоча AGM.