Как да изработим рекламен материал за фирмата ни

Рекламните материали са идеалният избор да кажете повече за вашия бизнес.
Независимо дали искате да предложите по-подробна информация за вашите услуги, да я използвате като меню или просто да направите по-голяма връзка с клиентите, брошурата и рекламните материали ви дава пространство да разкажете историята си.
И те са по-лесни за правене, отколкото изглеждат. Просто следвайте тези стъпки, за да създадете рекламен материал, които ви кара да се гордеете.

Първа стъпка на съзадаване на рекламни материали

изработка на рекламни материали


За да създадете уникална брошура за вашия бизнес, ще ви трябва малко съдържание. Така че, преди да започнете, създайте папка, в която ще имате следните важни неща:


Лого: Ако имате лого, ще искате версия с най-висока разделителна способност, така че да излезе добре на печат. Няма лого и идея за рекламен материал? Може да възложите изработка на рекламни материали от Top Office.
Изображения: Изберете няколко от най-добрите снимки на вашите продукти и услуги; и може би дори някой от вас или вашия екип. Отново се уверете, че са с високо качество.
Копирайтинг (текст) : Вашето съобщение е важно, така че отделете малко време за изготвяне на това, което искате да кажете предварително – ще можете да правите ощипвания по-късно.

Вашият текст, трябва да включва следните основи неща:
• Въведение / За нас – Брошурата е възможност да кажете повече за това кой сте и за какво се застъпвате – независимо дали това е надеждност, лично обслужване или качествени продукти. Опитайте се да се съсредоточите върху едно или две ключови съобщения.
• Информация за продукт / услуга – Подгответе цялата си важна информация за това, което предлага вашият бизнес. Помага да го разделите на категории, така че е по-лесно да сканирате и смилате.
• Данни за контакт – кажете на клиентите как да влязат в контакт и да включите работното си време. Получете повече съвети за писане тук .

Създаване на вашият рекламен материал

След като подготвите чернова на копие, лого и изображения, сте готови да създадете вашата брошура.

  1. Изберете своя формат:
    Разгледайте съдържанието си и помислете за целта на вашата брошура, за да решите дали двойното сгъване , трикратното или Z-сгъване ще работи най-добре за вас. Ако създавате меню или искате да представите много подробна информация, трикратното може да е добър избор; като има предвид, че ако искате да включите големи видни изображения, прегъването може да ви даде повече място.

Съвет: Вземете лист хартия, сгънете го в един от тези формати и грубо запишете това, което сте поставили на всеки панел. Това ще ви помогне да визуализирате оформлението и да изберете най-добрия формат.

Изберете шаблон за дизайн:
Налични са много професионални шаблони за дизайн. Можете да филтрирате по индустрия, след това да изберете цветовете си или да качите логото си, за да намерите съответстваща цветова палитра. Придържайте се към един или два основни цвята за изчистен вид.

Разпределете съдържанието си:
След като получите шаблона си, можете да започнете да го попълвате със своето съдържание, като го редактирате, докато вървите. Използвайте заглавия, за да разбиете текста си и в идеалния случай се придържайте само към един или два шрифта, така че да е лесен за четене. Отделете малко време, за да раздвижите нещата и да опитате различни варианти.

Изберете хартията си и завършете
Когато сте доволни от оформлението и външния си вид, изберете хартията, която най-добре отговаря на стила на вашата брошура – имайки предвид как ще я използвате. Менютата трябва да са стабилни, ако се надявате да ги използвате многократно, гланцът работи добре за живи цветове и големи снимки
Направете вашата брошура да работи за вас.


Ще бъде вълнуващо, когато видите как вашата брошура оживява в печат, но истинските награди идват, когато започнете да я пускате в действие. Можете да ги показвате на добре избрани места, за да привлечете потенциални клиенти, да ги раздавате на мястото си на бизнес или да ги завеждате на търговски изложения. Каквото и да решите да направите, ще откриете, че вашата брошура е един от най-гордите и многостранни маркетингови материали.