Капкови маркучи и поливна система – Коя ще e главната разлика ?

Докато измислите точно как да изграден Вашият двор, важно значение ще бъде какъв точно модел система за поливане ще поставите.

Поливането на Твоят зелен двор ще е от решаващо значение, ако наистина желаете ефективно да създадете само една обикновенна трева.
Две от най-използваните с-ми на напояване на заелени площи са напояване с капки и поливни системи. Ако не сте точно уверени каква е минималната разлика измежду тези 2 системи, все пак ние ще ти разкажем какви са те и може да спомогнем да определите кое е за вашите нужди и градината ти.

Все по чести за напояване се използват Системи за Мъглуване и Дъждуване за земеделски култури , който вече ги има и онлайн.
Дефиниране на системите за капково напояване и пръскане
Макар че има няколко решения на системите за капково напояване, ние бихме желали да обхванем ключов вид, който най-често се използва, след като става въпрос за двоворе на къщи и офис згради.
Капково напояване
Тези системи за капково напояване пуска нашата вода по контролиран метод. Използвайки много на брой дълги пластмасови тръби, напояването със ситни капки най-често е ниско близо до тревата, така че по-малко вода да се изгуби от слънчевото изпарение. На редовни интервали или пък в взаимозависимост от дизайна на двора, в тръбите за поливане има отвори, за да може напълнената вода да изтече.
Както също подсказва името, новата система за напояване дава възможност водата да капе директно върху почвата, около корените на тревата, там където се локализира отвора.
Система за напояване
За разлика от капковото напояване, системата за напояване разпространява водата в по-широко разпространени, контролирани граници. В сравнение със системите за напояване с капки е над земята, докато става въпрос за напоителните системи, тръбите са в почвата, като единствено пръскащите глави се виждат от почвата.
След като се влючат, именно тези с-ми разпръскват значителни количества чиста вода, за да напоят значително количество пространство. Разпръсквачите, настанени от правилна фирма за озаленяване, биха могли да бъдат поставени точно така, че твоя зелен двор да получи нужното по обем водно покритие, без тревни площи да останат без вода.
На основа на разликите между напояването чрез капки и системите за напояване, е възможно да имате доста добра представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако към момента не сте сигурни, е препоръчително да знаете плюсовете и минусите на двете напоителни системи.
Плюсове и минуси за напояване с капки
Ползите :
Намалява водните отпадъци
Финансово по-добре е за различно напояване на тревата
Предотвратява видимо ерозията на почвата
Лесен за поставяне
Предотвратява инфекцията на растенията заради пренасищане
Ползите и − на системите за напояване
Плюсове :
Чудесен личен избор за всички различни типове земна почва
Може с програма да извършва работа с точен час
Пласмасови тръби сигурни под земята
Покрива много лесно големи участъци
Възможно е да се сложат добавки като пестициди и хранителни вещества за тревата