Кухните – кътче за храна и чудесна комуникация

kitchen

Както всяко едно нещо, така и готварските помещения са подвластни на огромен напредък през изминалите години. Някога положените в най-затънтения край на строежа кухненски помещения са сменени от застроените на централен план по-модерни стаи. Важният момент пред дизайнерите е нареждането на сигурни дизайни, обърнати към трапезарията или сплотяването на кухненското помещение с трапезария или пък всекидневна. За извършването на изглед на кухня, налице са определени неща, и е хубаво да се осмислят, като например с остров ли ще е кухненското помещение? Модерен или по обичаен изглед харесвате? Точно какви уреди ще вземете? Вида и силата на осветлението?

– Кухненските плотове
Мрамор, Гранит, Варовик са едни от най-търсените природни и естествени материали за плотове за кухня, употребявани в настоящето. Използването на плочки от керамика значително е страшно разпространено сред дизайнерите, защото те са комфортни и се срещат в наистина голямо цветово разнообразие. Термалните плотове с произведени от хората материали са отличен подбор поради съотношението цена качество, като предлагат и също така притежанието на огромна палитра от цветове. Плотовете от дървесина, от масивно дърво, са определено красиви, но липсва якост на топлина и вода и поради това много рядко се ползват в кухните.

– Обзавеждането на кухнята дава нюанса за цветовете на интериора
Шкафовете в кухнята са основни за определяне на цялостната цветова визия на интериора в кухненското помещение. Ако сте си избрали светъл вътрешен дизайн, изберете по-светло дърво – бук, явор, дъб, йестен, бреза.

– Готварските помещения като приятна семейна стая
Без значение дали разведрявате кухненското си помещение или купувате нова в нов дом, съществуват няколко преимущества примерно монтирането на островна част да кажем, за тях е необходимо да размислите. Ако случайно да речем искате да обедините хола с кухнята, имате добра възможност да го направите с бар-плот – същевременно удобен и стилен. Дори ще можете да сложите печката за готвене като част от бар плота и по този начин по време за готвене, е възможно да разменяте по някоя и друга приказка с вашите близки.

– Групирайте си шкафчетата изначало
Уточнете предварително кое чекмедже и шкафче какво ще има и точно колко място ще ви е необходимо изобщо в кухнята. Възможно е да почнете с конкретизирането обема на плота в кухнята. Упътвайте се по готварското помещение, което сте използвали до този момент, изберете какво реално ви е трябвало и какво точно е било прекомерно.

– Поставете кухненски аксесоари на тавана
Създайте мислено разпределение измежду различните помещения без да правите стена. Изтънчена поставка за чаши, абсорбатор или пък малък шкаф, сложени в горната част на стаята са интересен вариант за това.

– Кухничка – антре
Доста специалисти съветват за употребата на кухничка тип антре или т.нар. U-образни кухни. Чудесна, в случай, че марширувате м/у котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветяването нормално не му се отдава голяма грижа в обзавеждането на кухнята. Положението обаче е, че често с правилна светлина в кухните, шкафчетата често остават затъмнени. С няколко отлично разположени диодни или луминисцентни тела за осветление, кухненското помещение може да прилична на значително уютно и по-голямо.